Over Vivian

Mijn hart klopt sneller als ik schrijf, als ik lees en als ik in de natuur ben. Dan vloeien zinnen als vanzelf het toetsenbord uit. Ook kan ik genieten van een mooi gesprek, waarin er ruimte is voor ieders perspectief. Dat is beide voor mij altijd al zo geweest.

Bij Ma Yenko stond ik op met het verhaal en ging ik er mee naar bed.

Ik kon gewoon maar moeilijk loskomen. En toen het verhaal af was, voelde het alsof ik afscheid moest nemen van een heel dierbaar iets. Inmiddels weet ik beter. Ma Yenko zal gelezen worden door heel veel mensen. Dat hoop ik en dat voel ik. Niet om mij, maar om het zeer relevante verhaal. Dat ons iets vertelt over de geschiedenis die toen plaatsvond, maar ook in het hier nu nog steeds haar invloed heeft.

klik hier voor mijn blogs>

Naast schrijver ben ik directeur-bestuurder van een samenwerkingsverband. In die hoedanigheid schrijf ik ook vrij veel. Dat zijn inhoudelijk natuurlijk totaal andere stukken, dan een roman. Voor dit werk schrijf ik transparant over budgetten en over ambities om te zorgen dat kinderen goed naar school kunnen, ook als het moeilijk gaat of anders moet dan gewoon is.

Het plezier om leesbaar te schrijven is hetzelfde

Regelmatig denk ik voor dit werk: laten we nadenken over of laten we lopen naar waar het mogelijk beter of anders kan. Dit past ook bij de betekenis van Ma Yenko: laten we lopen.

En een tipje van de sluier:

Wel of niet naar school kunnen, speelt in de roman Ma Yenko, een sleutelrol.